Gezocht: nieuwe docenten voor het vak van beleidsambtenaar

Gezocht! Voor de leergang ‘vak van beleidsambtenaar’ voor beginnende beleidsmedewerkers, zoekt het Leer- en Ontwikkelplein nieuwe docenten! Ben je beleidsmedewerker en weet je veel van het behandelen van kamer vragen en of het voorbereiden van een kamer debat? Of, ben je juridisch adviseur en vind je het leuk om nieuwe beleidsmedewerkers te onderwijzen op wetgeving en juridische zaken? Dan zijn we op zoek naar jou. 

Het vak van beleidsambtenaar is een populaire leergang. Om de capaciteit van de trainingen te vergroten heeft het Leer- en Ontwikkelplein nieuwe docenten nodig voor de trainingen Hoera! een Kamervraag, Kamerdebat voorbereiden en de Survivalkit recht. Meer informatie over de trainingen kun je vinden in het Opleidingspaspoort.

Coördinerend beleidsmedewerker OCW en ervaren docent Jorrit Blaas zegt het volgende: ‘Pay it forward! Dat is waarom ik trainingen geef aan beginnend beleidsmedewerkers. Ik ben ook ooit bij ‘nul’ begonnen en alle tips van mijn collega’s hebben mij veel gebracht. Nu vind ik het dan ook mijn plicht om die ook weer verder te delen.’

Je wordt ongeveer 2 keer per jaar ingezet als docent en als voorbereiding loop je 1 keer mee met een training. Vraag vooraf toestemming aan je leidinggevende.

Heb je vragen of wil je je aanmelden als docent? Neem contact op met leer- en ontwikkeladviseur Geertrude Blonk via gblonk@minszw.nl of 06 50084322.