Voorbij de vooroordelen: Een inclusieve werkplek

Praktijkverhalen

Josja Dijkshoorn, werkzaam bij de directie OBP van VWS als diversiteit & inclusie adviseur, heeft de training ‘Voorbij vooroordelen: een inclusieve werkplek’  van het Leer- en Ontwikkelplein gevolgd. Wij zijn benieuwd naar haar ervaring met deze training en wat deze haar gebracht heeft.   

Josja Dijkshoorn

Hoe ben je bij onze training terecht gekomen?

"Ik ben begonnen als deelnemer van het New Professional Programma en van daaruit ben ik me gaan verdiepen in wat het LO-Plein te bieden heeft, voornamelijk vanuit mijn interesse in diversiteit en inclusie."
 

Hoe heb je de training gevolgd? Was het online, klassikaal of op locatie?

"Ik heb twee klassikale trainingen gevolgd, met een paar weken ertussen."
 

Wat maakte dat je juist voor deze training koos?

"Ik was nieuwsgierig naar het volledige aanbod van trainingen op het gebied van diversiteit en inclusie en wilde graag alles verkennen. Hoewel een andere medewerker meer tijd had genomen om het volledige leeraanbod door te nemen, vond ik het voor mijn rol als new professional en beleidsadviseur diversiteit en inclusie belangrijk om op korte termijn een training op dit onderwerp te volgen. Ik beveel de training zeker aan bij collega's, omdat je niet alleen aan de slag gaat met vooroordelen in je werk, maar ook met wat jij zelf hebt met diversiteit en inclusie." 
 

Wat heb je aan de training gehad?

"Het was een mooi om samen met collega's van SZW en VWS te leren en daarnaast ervaringen uit te wisselen over zaken waar we tegenaan lopen als het gaat om diversiteit en inclusie op de werkvloer en vooroordelen in je werk. Dit heeft me geholpen om met bepaalde situaties om te gaan en nog beter mijn werk te kunnen doen: het ministerie van VWS meer divers en inclusief te maken. Het aanpakken van vooroordelen begint bij jezelf en de bewustwording dat we hier allemaal een rol in spelen. Dat heeft deze training mij gebracht." 

"Het is prettig dat je niet alleen nieuwe informatie krijgt, maar ook tools die je in de praktijk in kunt zetten."

Hoe neem je deze ervaring mee in je werk?

"Ik merk dat ik nu op een fijnere manier met mijn collega’s omga, waarbij we ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen bij communicatie-uitdagingen. Het is prettig dat je niet alleen nieuwe informatie krijgt, maar ook tools die je in de praktijk in kunt zetten. Ik raad dan ook mijn collega’s aan om deze training te volgen." 

Heb je nog een tip voor ons?

"Ik denk dat het delen van ervaringen heel belangrijk is. Adviseurs kunnen wel aanraden om bepaalde trainingen te volgen, maar het delen van verschillende ervaringen van medewerkers van SZW en VWS kan echt helpen om over te brengen dat het volgen van de training omgaan met vooroordelen in je werk belangrijk is."  

Interesse?

Wil je ook deelnemen aan deze training of een andere training op het gebied van diversiteit en inclusie? Kijk in het Opleidingspaspoort voor het volledige aanbod!

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.